Log på Permido

1) Start Outlook, Vælg fanebladet „Permido“ og tryk på „Log ind“

2) Indtast din emailadresse og dit password fra din velkomstmail.

3) Du får derefter tilsendt en engangskode på din mobiltelefon, indtast denne

4) Du er herefter logget på og kan sende krypterede emails via Permido.

Log af Permido

1) Klik på knappen [Log ud] for at logge ud af Permido.

Andre indstillinger

1) [Skjul Permido] skjuler fanebladet „Permido“ i vinduet når du skriver en ny mail.
2) [Send alle mails krypteret] Hvis der sættes flueben i [Send alle mails krypteret] vil kryptering være slået til som standard og mails vil blive sendt via Permido. Dette kan f.eks. bruges til masseudsendelse af mails i forbindelse med brevfletning, hvor der skal sendes en stor mængde emails fra en anden applikation. F.eks. Unik Advosys, Unik Bolig 4 eller andre.

Hvis du ønsker at justere dette centralt kan du ændre i registreringsdatabasen som du finder her

Afsendelse af en krypteret email

Når man ønsker at sende mailen krypteret, klikker man en enkelt gang på knappen [Permido kryptering - Fra] en enkelt gang, hvorefter man skriver mailen og vedhæfter de dokumenter man ønsker at tilføje, for til sidst at trykke på [Send]. Modtager vil herefter modtage en signeret mail med et link.

Hvis modtageren har et offentligt certifikat tilknyttet sin email, vil emailen blive sendt til denne email krypteret med Permido's private certifikat. Bemærk at din IT administrator skal tilføje permido.com til din virksomheds spf-record for at dette virker. Se her.

OBS. Såfremt modtageren selv bruger Outlook og har Permido installeret, vil notifikationsmailen automatisk blive konverteret til en almindelig mail.

Besvarelse af en krypteret email

Første gang en ny modtager får en krypteret email, skal modtageren registrere sig med navn og mobilnummer i Permido meddelsesportalen. Modtagerens mobilnummer valideres herefter med en SMS.

Anden gang en modtager får en krypteret e-mail, skal vedkommende alene bekræfte med en SMS, før e-mailen kan læses i portalen.

Når modtageren har oprettet sig selv og valideret sig, vil modtageren få mulighed for læse meddelelsen, hente vedhæftede dokumenter samt at svare på meddelelsen i Permido meddelelsesportalen. Modtageren kan modtage, læse og besvare meddelelsen på både computere og mobile enheder.

Modtageren kan herefter hente vedhæftede dokumenter og svare på meddelelsen ved at klikke på Besvar

Når modtageren er færdig med at skrive svaret , eventuelt vedhæfte et eller flere dokumenter

og billeder og herefter trykke på .

Herefter sendes svaret retur til den oprindelige afsender, som vil modtaget svaret i sin Microsoft Outlook postkasse. Dette forudsætter at Microsoft Outlook er åbent hos afsenderen og at Permido er installeret.

• Sidst ændret: 14 måned siden